Tikai sēnes un kartupeļi – recepte pavisam vienkārša, bet tik gardi, ka gribas gatavot atkal un atkal

Tādas vakariņas gribas gatavot atkal un atkal. Viss ir ļoti vienkārši, bet garša – neticami laba.

Nesen gatavoju vairākas dienas pēc kārtas – nekādi neapnika, gribējās vēl un vēl. Tikai sēnes un kartupeļi – lieliska recepte. Šodien gatavosim ļoti vienkāršu ēdienu no sēnēm un kartupeļiem. Kā jau minēju – recepte ir pavisam vienkārša un neaizņem daudz laika.

Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsiet, kā parasti, raksta beigās. Turpat jūs gaida arī pāris lieliskas receptes, kuras noteikti nevajadzētu palaist garām.

 Ko un kā darām

Tātad, kā solīts – recepte ar sēnēm un kartupeļiem. Tāpēc sagādājam tos nepieciešamajā daudzumā un sākam gatavošanu.

Ņemam jebkādas sēnes. Es šajā receptē izmantoju austeres (vistas sēnes). Man tās patīk to izteiktā aromāta, sulīgās garšas un pieejamības dēļ – tās var atrast jebkurā veikalā. Sagriežam vidēja lieluma gabaliņos. Īpaši smalki nav jāsagriež, jo sēnes cepoties ievērojami saraujas.

Liekam sēnes uz sakarsētas pannas ar augu eļļu. Cepam uz lielas uguns apmēram 1 minūti, ik pa laikam apmaisot.

Pēc tam pievienojam pannā kubiņos sagrieztu sīpolu. Atkal cepam uz tās pašas lielās uguns aptuveni 3 minūtes.

Tālāk nāk kartupeļi. Tos nomizojam un sagriežam ripiņās. Ja kartupeļi ir lieli, var sagriezt arī uz pusēm. Ļoti plāni griezt nevajag, bet arī pārāk biezas šķēles nederēs.

Sirma kundze gados sakrāja naudiņu braucienam ar autobusu; šoferis, nespējot izturēt situāciju, izkāpa no autobusa

Kartupeļus liekam klāt sēnēm un atkal cepam vēl aptuveni 3 minūtes. Visu šo laiku turam lielu uguni.

Pēc tam pannai uzliekam vāku un samazinām uguni līdz vidējam līmenim. Cepam šādā veidā gandrīz līdz pilnīgai gatavībai.

Tālāk seko ĻOTI svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk